ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Γραφτείτε μέλη του Φόρουμ
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum

Ψηφοφορία
Κοινωνική Δικτύωση
Κοινωνική Δικτύωση digg  Κοινωνική Δικτύωση delicious  Κοινωνική Δικτύωση reddit  Κοινωνική Δικτύωση stumbleupon  Κοινωνική Δικτύωση slashdot  Κοινωνική Δικτύωση yahoo  Κοινωνική Δικτύωση google  Κοινωνική Δικτύωση blogmarks  Κοινωνική Δικτύωση live      

Bookmark and share the address of ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ on your social bookmarking website

Επισημάνετε και μοιραστείτε την διεύθυνση του ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας

Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 38
Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η acronsurinna

Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 65 θέματα σε 45 θέματα
Τροφοδοσία RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Την / Το Παρ Ιουλ 08, 2011 5:44 am

Admin


Admin
To Λαϊκό Κίνημα γεννήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Ελλήνων για ένα καλύτερο, ανθρώπινο αύριο.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα της κοινωνίας, κίνημα από τα σπλάχνα του λαού αυτής της χώρας, που δεινοπαθεί, μοχθεί και έχει χάσει την ελπίδα του για το μέλλον.
Το Λαϊκό Κίνημα δεν είναι κόμμα, δεν είναι μηχανισμός κατοχής και διαχείρισης της εξουσίας, ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ να μετατραπεί σε κάτι τέτοιο. Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως σκοπό την απόδοση της εξουσίας στον λαό, αυτός πρέπει υπεύθυνα να διαχειρίζεται και να ορίζει την τύχη του. Μόνο μέσω της πραγματικής δημοκρατίας πραγματώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι κίνημα ελεύθερων και αποφασισμένων ανθρώπων που προέρχονται από τον ελληνικό λαό και όχι από τις κάστες, τις πλουτοκρατίες και τις αριστοκρατίες.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, στελεχώνεται από τα παιδιά της, είναι κομμάτι της και εκφραστής μόνο των αναγκών του ελληνικού λαού.
Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως κύρια αξία του τον άνθρωπο και στοχεύει στην ίση και δίκαιη εξυπηρέτηση των αναγκών του.
Σκοπός του Λαϊκού Κινήματος είναι να χτίσει την κοινωνία της ισότητας, την κοινωνία της πραγματικής δημοκρατίας για να εκφράζεται μέσα από αυτή ελεύθερα ο λαός μας και να είναι πραγματικά κυρίαρχος της ζωής και του τόπου.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι συλλογικό, στηρίζεται στην συλλογικότητα που θα εξασφαλίσει την κοινή πρόοδο, την κοινή πορεία. Καθετί που θα δημιουργείται σε αυτή την χώρα καθώς είναι κομμάτι της θα πρέπει να ανήκει σε όλους και να ελέγχεται άμεσα από την κοινωνία.
Το Λαϊκό Κίνημα πιστεύει στην ευτυχία όλων των Ελλήνων, στόχος του πρωταρχικός είναι να ανέβει κάθετα και κατακόρυφα η ποιότητα ζωής όλων και αυτό είναι εύκολα εφικτό. Το Λαϊκό Κίνημα δεν πιστεύει στην ευτυχία των λίγων που χτίζεται μέσα από την δυστυχία των πολλών
Στόχος και κοινό όραμα είναι κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτή την χώρα και άνθρωπος που ζει σε αυτή να έχει εξασφαλισμένες τις βιοτικές του ανάγκες, να μην φοβάται, να μην αδικείται, να γνωρίζει ότι μπορεί και πρέπει να συμμετέχει με ισότητα σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής ζωής, ότι μπορεί να απολαύσει μια πραγματική και ελεύθερη ζωή. Είναι εύκολα εφικτό - δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Στόχος μας είναι μια ελεύθερη δημοκρατική πατρίδα με ένα λαό κυρίαρχο που ο ίδιος μετέχει, προτείνει και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα της πατρίδας, από την γειτονιά και το χωριό του, μέχρι την πόλη και το σύνολο της πατρίδας.
Το Λαϊκό Κίνημα είναι παρόν, για να συλλάβει και να εκφράσει πολιτικές που δεν αρκούνται στην άρνηση των επιδιώξεων του νέο-φιλελευθερισμού, αλλά προβάλλουν ένα νέο σύστημα αξιών με μοναδική κεντρική προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον ελεύθερο, αυτάρκη, χειραφετημένο, ολοκληρωμένο μέσα από την συλλογικότητα άνθρωπο που πορεύεται προς την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση, προς την συνάντηση με την αληθινή οντότητά του.
Βασισμένοι στις αρχές της δημοκρατίας και του κοινωνισμού, προτείνουμε νέους θεσμούς πραγμάτωσης των αρχών – αξιών αυτών και ένα συγκροτημένο σύστημα κοινωνικής πορείας και οργάνωσης, ως στόχο για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον.
Οφείλουμε να θέσουμε ξανά τους φιλοσοφικούς μας στοχασμούς και τα πολιτικά μας σχέδια για μια κοινωνία δημοκρατική και ελεύθεροι.
Ολοι μαζί, με θεσμούς πραγματικής δημοκρατίας να χτίσουμε το σήμερα και το αύριο της πατρίδας με κέντρο της τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον ελεύθερο ΑΝΘΡΩΠΟ, τον άνθρωπο που βιώνει την ελευθερία του σε μια κοινωνία ελευθερίας, συλλογικότητας και συντροφικότητας και όχι τα οικονομικά μεγέθη και τους αδυσώπητους απρόσωπους αριθμούς.

http://laikokinima.forumgreek.com

2 Απ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Την / Το Τρι Ιουλ 12, 2011 2:40 pm

pisma


Καταρχας συμφωνώ στα παραπάνω.
Πιστεύω επίσης οτι το Λαϊκό κίνημα πρέπει να έχει δυνατή ιδεολογική βάση,- δηλαδή να έχει καθορισει τις αρχές και τις αξίες που το διέπουν.- και όσο μπορούμε να εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή αυτες τις ιδέες
Ασφαλώς και αναφέρονται ήδη αρκετές τέτοιες όπως ελευθερία, ισότητα, δικαοσύνη, ανθρωπισμός, συλλογικότητα,λαϊκή κυριαρχία,αλλά υπάρχουν κι άλλες σημαντικές που δεν αναφέρονται -τουλάχιστον οχι στο ανωτερω κείμενο.
Επειδή στο λαίκό κίνημα συμμετέχουν και θα συμμετέχουν άνθρωποι προερχόμενοι απ΄όλα τα ιδεολογικά ρεύματα, θα ήταν καλό να ενθαρρύνονται να παραμερίσουν τις παλιές, μπαγιάτικες και ατελέσφορες "ιδέες" τους και να δουν τα πράγματα με νέα, φρέσκια ματιά - να φτιάξουμε δηλαδη όλοι μαζί μιά νέα, ελληνική ιδεολογία βασισμένη στο παρόν αλλά με αναφορά ταυτόχρονα στην πλούσια αδιαμφισβήτητη κληρονομιά μας, της οποίας άλλωστε είμαστε φορείς. Μιλώ για ένα πολιτικο κοινωνικό λαϊκό κίνημα που θα στοχεύει ταυτόχρονα και στην πνευματική αναγέννηση της πατρίδας μας - είναι χρέος μας αυτό και χρέος προς την ανθρωπότητα. Στο σημείο αυτό βρίσκω την ευκαιρία να παραθέσω μια αρχή = η δράση του ΛΚ θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην βλάπτει αλλους λαούς.
Αλλες σημαντικές αρχές ,χωρίς να τις αναλύω επι του παρόντος , είναι ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ κλπ
(υπάρχουν κι άλλες που χωρίς διασαφηνιση μπορεί να παρεξηγηθούν και δεν τις αναφέρω).

Τέλος εξισου σημαντικό με τις συζητήσεις είναι και η μελέτη , τα προϊόντα της οποίας θα φέρονται πάλι σε κοινη αναφορά ή συζήτηση. Ειναι σημαντικό να ανατρέξουμε στη ζωή, τα έργα, τα συγγράμματα μεγάλων ανθρώπων κι εκεί να βρούμε εμπνευση, καθοδήγηση, θέματα για περισυλλογή και κοινοποίηση. Θα πρότεινα να γίνουν ομάδες μελέτης έστω και με διαδικτυακή επαφή, να προταθούν συγκεκριμένα θέματα, βιβλία ή συγγραφείς, να ρωτηθούν καθηγητές κι επιστήμονες- ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερος χρόνος.

Ελπίζω να μη σας κούρασα, προσπάθησα να συνοψίσω πολλά σε λίγες προτάσεις... Θα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις απόψεις σας!

3 Απ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Την / Το Τετ Ιουλ 13, 2011 12:33 am

DimKaramitsas


Θα συμφωνήσω κατά βάση.
Εχουν παραχθεί από το ΚΙΝΗΜΑ μία σειρά από επιμέρους πολιτικές, που είναι σύμφωνες με την φιλοσοφία του κινήματος (βασικές αρχές : κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο, δημοκρατία, συλλογικότητα).
Θα βγουν σιγά - σιγά και βέβαια θα είναι δεκτικές σχολιασμού.
Ορθότερο είναι, για όποιους θέλουν, να μετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, ώστε να υπάρχει ενεργός συμμετοχή και από πριν.
Για τις αρχές υπάρχει η πολιτική διακήρυξη που πιστεύω πως θα σε καλύψει.
Καθηγητάδες και "επιστημόνους" δεν πολυεμπιστευόμαστε ... είναι οι περισσότεροι κομμάτια του συστήματος. Αλλωστε πρόγραμμα υπάρχει, υπακούει σε πρωτότυπη κοσμοθεωρία και φιλοσοφία και θα δεις πως θα σε εκφράσει στην πορεία του.
Προσωπικά θα ήθελα να σε δω να συμμετέχεις στις διαδικασίες και στο Κίνημα. Διακρίνω ξεκάθαρες θέσεις.

4 Απ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Την / Το Τετ Ιαν 04, 2012 1:13 am

agistri

avatar
Δημήτρη καλή χρονιά το 2012.
Θα μπορούσε το Λ.Κ. ως μια πράξη συλλογική, να κατέθετε μήνυση εναντίον του " ο τσάμπας ζει" στην MEDIA MARK;
Μια μήνυση εναντίον όσων προβοκάρουν ή χλευάζουν του Έλληνες με συναυτουργία του τέως Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου !!!
Αν, παράλληλα με τις θεωρητικές προσεγγίσεις, δεν κάνουμε και βήματα που τις συνδέουν με την πραγματικότητα που βιώνουμε, τότε το άλογο ή γεννήθηκε κουτσό ή το κουτσάναμε.

http://agistri-doloma.blogspot.com

5 Απ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Την / Το Τετ Ιαν 04, 2012 1:32 am

Admin


Admin
Στάλθηκε προσωπικό μήνυμα στο agistri

http://laikokinima.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης